Mazda Motor Corporation ще направи световна премиера на напълно новата Mazda6 седан на Автомобилното изложение в Москва 2012. То започва днес, 29 август, и ще продължи до 9 септември 2012 година. 

Новата Mazda6 е вторият автомобил от новото поколение модели на Mazda, който използва пълната гама от технологии SKYACTIV, както и новата дизайнерска линия KODO-“ДУХЪТ НА ДВИЖЕНИЕТО”. Освен това той ще бъде първият модел, оборудван със системата за регенериране на енергията на Mazda, i-ELOOP. Въвеждането на i-ELOOP бележи втория етап от стратегията на Mazda, включваща въвеждане на нови, опазващи околната среда технологични автомобили. Стратегията има за цел извършване на значителни подобрения в настоящите автомобилни технологии, преди въвеждането, стъпка по стъпка, на електрически устройства, които допълнително ще намалят разхода на гориво и емисиите. 

Новата Mazda6 използва в пълна степен експертния опит на Mazda в областта на технологиите и производството, включващ параметри от динамичните качества и дизайна, до опазването на околната среда и безопасността. Тя заема мястото на флагман в новото поколение модели на Mazda и създава усещане на стил, чувство на лукс, комфорт и престиж, очаквани от автомобил от този сегмент. Едновременно с това предлага удоволствие от директното и прецизно управление, като съществен елемент от стратегията на Mazda.

Моделът, който ще бъде представен на автомобилното изложение в Москва е седан, спецификация за руския пазар, оборудвана с бензинов двигател SKYACTIV-G 2.0 с директно впръскване и шестстепенна автоматична трансмисия SKYACTIV–DRIVE.


Основни експонати на изложението в Москва 2012
Бъдещи модели
Mazda6 Sedan (Световна премиера)
Mazda Shinari концептуален модел
Технологии
SKYACTIV двигател
Система за регенериране на спирачната енергия Mazda ‘i-ELOOP’
Автомобили, които са на пазара
Mazda2, Mazda3, Mazda5, Mazda MX-5, Mazda CX-5