Приятелят на 20-годишното момиче от Измир Нурчин Юнхан Илхан е бил разпитван по подозрение, че я е бутнал от 10-ия етаж на Студентски град. Той обаче не е бил задържан, уточняват от СДВР.

Причината е, че туркинята си говорила във Facebook със своя бивш приятел, който е от Кърджали. Полицаите установили, че Илхан е бил в стаята, когато се разиграла трагедията. Все още се изясняват обстоятелствата около смъртта на момичето. Тя е полетяла от задната страна на блока, където мястото е неосветено. Пред полицаите, живеещи в блока студенти разказали, че не са видели нищо. Някои от тях обаче споделили, че чули скандал между Нурчин и приятеля й малко преди инцидента. След като чули писъците на момичето, те подали сигнал.

Нурчин Юнхан е студентка в подготвителен курс в Медицинския университет. Блокът до 9-ия етаж се стопанисва от Софийския университет, а етажите нагоре са на хотелски принцип. В показанията си пред следователите Илхан е казал, че е бил ядосан и е искал да излезе от стаята, когато видял приятелката си да се катери на прозореца. След това тя паднала, разказал той пред полицаите.