Роднини, близки и приятели днес изпратиха в земния й път 30-годишната учителка по музика Невена Петрова. Младата жена загина в зверска катастрофа на пътя Ботевград-Литаково преди два дни. Да й отдадат последна почит дойдоха и самодейните състави, в които тя  участваше – вокалната женска група, танцьорите от ансамбъл „Ботевград” и „Ботевградска младост”. Заради нелепата смърт на талантивата певица тържеството за предстоящия юбилей на женската вокална група ще бъде отложен.
Последната голяма изява на Невена на фестивал във Франция, където участва с танцовия ансамбъл преди по-малко от два месеца.
Невена често е пътувала по пътя от Ботевград до Литаково, където живеят родителите на съпруга й. При последната катастрофа, в която на 28 юни  загина 17-годишният Атанас Танев, Невена е писала в интернет, че това място е проклето.

По време на погребението отец Тошко Димитров се обърнал към присъстващите  да проявят гражданска активност като поискат на пътя до Литаково да бъдат сложени мантинели. Според него досега на този път са загинали над 20 души за последните години.