39-годишна жена загина при жестока катастрофа тази нощ на ГП Е-79 край Благоевград, съобщи 24 часа. Семейство от София с двете им деца се връщали от Гърция заради провалена резервация.

Трагедията се разиграла малко след 1 часа тази нощ на входа на Благоевград откъм Симитли. Жестоката катастрофа станала на влизане в града при жк "Струмско", там където Е-79 става от двупосочен в еднопосочен с две ленти за движение.

Движещият се много висока скорост лек автомобил Мерцедес, на около 50 метра след бензиностанцията на "Лукойл" се отклонява надясно и се нанизва на мантинелата, която пробила купето. Вследствие на това металната ограда почти откъснала крака на 39-годишна майка на две деца, които също били в автомобила.

Семейство от София с двете им деца се връщали от Гърция заради провалена резервация. Те си направили резервация в хотел на полуостров Халкидики и вчера сутринта тръгнали да прекарат там четирите почивни дни. Пристигайки обаче, се оказало, че въпреки резервацията им, места за тях в хотела нямало. Бесен, съпругът се заканил да съди гърците и след обяд подкарал семейството си обратно към София. На влизане в Благоевград обаче катастрофирали.

Нанизвайки се на мантинелата, тя почти откъсва крака в областта на горната част на бедрото на 39-годишната Мария С. Тя е пътувала на предната седалка на автомобила, управляван от съпруга й. Близо час спасителите от ОУ на ПБЗН-Благоевград са рязали мантинелата, за да освободят затиснатата жена, чиято бедрена артерия била разкъсана, вследствие на което е загубила много кръв. След като я освободили, с линейка на ЦСМП-Благоевград майката Мария е транспортирана до отделението по реанимация на МБАЛ, но малко след приемането й е издъхнала от кръвозагуба, въпреки че реаниматорите са опитали да я върнат към живот. Пострадалата жена е имала вероятно и вътрешна травма, тъй като единият й бял дроб не функционирал. В МБАЛ са приети и двете деца на семейството - 15-годишният Антон С. и с година по-голямата му сестричка. Момчето било с разкъсана рана на ръката, а сестричката му с контузия на крака. Раните им са обработени, няма опасност за живота им. Децата имат още натъртвания, баща им не е пострадал тежко, но е в шок от случилото се.

Това е поредната катастрофа на този участък, там скоростта е ограничена на 60 км/час, но никой не го спазва. Поради лекия десен завой и разширяването на пътното платно автомобилите се блъскат и късат мантинелата. Преди 2 месеца там катастрофира и излетя от пътя друг лек автомобил, също на връщане от Гърция.