7-годишно момиченце и майка му на 35 години загинаха при токов удар, докато се къпят в банята си в търговищкото село Стража.

Инцидентът станал в четвъртък следобед, а вчера сутринта криминалисти направиха повторен оглед на местопроизшествието. Според кмета на селото Рухан Хюсеинов трагедията е станала заради недобре заземена инсталация на електрическия бойлер, съобщава "Монитор".

Малката Мелис и майка й Къймет влезли да се къпят вероятно още по обяд. В ранния следобед бащата на Мелис – 39-годишният Шезаир Мустафов, се опитвал на няколко пъти да се свърже със семейството си по телефона, но никой не вдигал.

“Към 14.30 Шезко, така му викаме тук, си тръгнал от Търговище, където работи като автомонтьор, защото се притеснил, че може да е станало нещо” – разказа кметът Рухан Хюсеинов. Когато пристигнал, Шезко заварил ужасяващата гледка. В банята открил мъртви жена си и детето си, което имало следи от обгаряния от токовия удар.

Лекарска помощ била излишна. Бойлерът бил старичък, но в банята на семейството бил монтиран преди три години.

Вчера криминалистите довели със себе си и електротехник, който установил, че по арматурата на душа и по обвивката на меката връзка тече ток, когато бойлерът е във включено положение.

Предполага се, че майка и дъщеря са влезли да се къпят на включен бойлер и така се е стигнало до фаталния инцидент..