Препълнен салон от етрополци посрещна снощи народния представител Емил Димитров за срещата, която той беше поискал със своите съграждани.
Той така и започна, като отговори на поздрава от страна на кмета, че е “добре дошъл”: “не съм добре дошъл, аз съм си тук и днес не съм народен представител, а гражданин на Етрополе. Не съм от Етрополе, но съм го приел за роден  град и винаги съм донасял, а не съм изнасял.” Подчерта още, че ако гражданите на Етрополе не го желаят в града, е готов да си замине.
От изказването му пролича натрупаното напрежение от многобройната информация, която излезе напоследък по негов адрес, която той нарече “поръчкова”.
Гордостта му като народен представител е закона за концесиите, който е подписал. По силата на този закон общините получават вече повече средства за свои нужди. Повече средства е получила и Община Етрополе, благодарение на които “Етрополе е единствената община в страната, в която хората не плащат такси за децата си в детските градини. Посочи и другите неща, които са се случили в социално отношение.
И за други неща е спомогнал като народен представител да станат в интерес на хората.
Като причина да не се работи по уличната мрежа Емил Димитров посочи сигнала до прокуратурата от страна на Милчо Цацов. До изясняването му не може да се започне работа. Каза, че нещата вече са изчистени, дадено е разрешително, но за съжаление “ще се работи през зимата”.
Емил Димитров категорично отрече  електроцентралата, която предизвика толкова напрежение сред населението, да е негова. “Който намери и една моя акция в централата, му я подарявам”.
И още от казаното: “Ако в залата се намери поне един, който да каже, че не съм му помогнал, нека да стане и да го каже”. В последвалата едноминутна пауза никой не стана.
Не бяха малко хората, които взеха отношение след неговото изказване. От лични нападки, проблеми и хорски болежки, до хвалебствени думи и нерешени въпроси, като този с преференциалните цени на лекарствата за участвалите във войните. Емил Димитров се ангажира веднага след срещата да се обади на министъра на здравеопазването и на шефа на Националната здравноосигурителна каза по този въпрос и го направи.
Най-запомнящо се вероятно ще бъде изказването на Милчо Цацов, който отговори, че нарочен сигнал до прокуратурата не е отправял. Спря се върху строителството на електроцентралата, отпуснатите средства за водния цикъл на Етрополе.
Марин Генчев разказа своята история за нападението от маскирани и изтезанията, на които са били подложени със жена му за пари. Категорично отрече това да са хора, свързани с Емил Димитров, каквато версия също имаше.
Всички въпроси получиха веднага отговор от страна на народния представител, защото той не можеше да излезе от ролята си на такъв, въпреки твърдението му от началото на срещата.
На повечето от тях допълнение направи и кметът инж. Богомил Георгиев.
Като цяло срещата може да се определи като успешна, защото се изчистиха много от въпросите, които витаеха от известно време във виртуалното пространство. Обстановката в залата беше спокойна, на моменти напрегната, но делова и полезна и за двете страни.
Цялата среща беше излъчвана пряко по Канал 3, чиито репортери бяха в залата.