Евгения Ананиева единодушно е била избрана за координатор на НДСВ в Ботевград. За нея са гласували около 100 членове на жълтата партия, присъствали на отчетно-изборното събрание, проведено снощи  в зала “Венера” на хотел “Ботевград”. Други кандидатури за лидери на местната структура на НДСВ не са били предложени – научи наш репортер. 

От ръководството на партията в залата са били депутатът Олимпи Кътев, Владимир Каролев и др. Зам.-областният управител на Софийска област Мариус Цаков също е присъствал на събранието. Той е подкрепил кандидатурата на Евгения Ананиева. Мариус Цаков е връчил на новия координатор 27 заявления от жители на община Ботевград, които искат да бъдат приети в редиците на НДСВ.

Някои от членовете на партията, присъствали на отчетно-изборното събрание, казаха пред наш репортер, че са изненадани от позицията на Цаков. Те не скриха, че са очаквали той да не подкрепи кандидатурата на Ананиева, като имат предвид разногласията, възникнали в НДСВ на местно ниво по време на изборите за кметове и общински съветници.