Четвъртият пореден фестивал на меда започна с празничен водосвет, отслужен от отец Николай. Поздравително слово и пожелания към участниците в проявата отправи Венета Цолова, председател на ОбС на пчеларите. Програмата по откриването на фестивала продължи с празнична програма, в която участваха ученици от ОУ „Н.Й.Вапцаров”, танцов състав при ПГТМ „Христо Ботев”, фолклорна певческа група от село Елешница.
В медния фестивал тази година свои продукти предлагат пчелари от всички пчеларски дружества в община Ботевград. Домакин на инициативата е пчеларско дружество „Димитър Панчев” - Ботевград. Тя се осъществява със съдействието на Общинския съвет на пчеларите и Община Ботевград.
В момента на базара пред магазин „Европа” се предлагат различни видове мед и пчелни продукти. Цената на килограм акациев мед е 10 лева. Билковият мед се продава на същата цена. Мановият мед струва 12 лева. Цената на 50 грама цветен прашец е 3 лева, 20 грама от 30-процентов разтвор на прополис се продава на същата цена. Кутийка с пчелен мехлем за рани се продава за 4 лева. Това каза пред наш репортер Иванка Вълчева, която е редовен участник във фестивала. Тя напомни, че гражданите имат възможност да дегустират пчелните продукти на местните производители.