Срещу полицая убиец от Ловеч, който застреля Ивелина Славчева на 15 септември, е имало достатъчно данни за извършени от него престъпления още през 2009 г., разкрива 24 часа.

Вестникът твърди, че разполага с документи, от които става ясно, че срещу Иво Маринов е водена прокурорска преписка за заплахи срещу Мая Стоянова. Прокурорът от Ловеч Цветан Маринов е дал становище, че има достатъчно данни за образуване на наказателно производство срещу полицая. Прокуратурата в Плевен обаче, където е изпратена преписката, отказва да образува дело и така Иво Маринов остава на работа.

Прокурорите в Плевен образуват наказателно преследване, но срещу неизвестен извършител, за палежа на автомобила на Мая. Досъдебното производство обаче е спряно въпреки съмненията на семейството на Мая, че извършителят е именно Маринов. Момичето е пуснало жалби срещу него и дори е посочило, че е полицейски служител.
Иво Маринов и Мая Стоянова са живеели на семейни начала, но на рождения й ден през 2009 г. се скарват жестоко в заведение. По разказа й ченгето дори я пребива, докато компанията празнува. Побоят се повтаря и в следващите дни. Затова Мая напуска ревнивеца и се прибира при родителите си в Плевен. Иво Маринов я следвал с автомобила си през целия път, а в следващите дни виси пред блока на родителите й в Плевен. Само за денонощие изпраща над 100 есемеса на Мая. Въпреки че живее и работи в Ловеч, Маринов прекарва времето си в Плевен, за да я следи. Причаква я пред кафенето, където работи. Тя дори си сменя номера на мобилния телефон. Иво Маринов обаче не се отказва и започва да тормози майка й. По това време била счупена и домофонната уредба на семейството. Според преписката, с която “24 часа” разполага, бащата на Мая твърди, че дори я е заплашвал с убийство и заливане с киселина.

“По преписката за заплахи на Иво Маринов към Мая Стоянова има отказ за образуване на досъдебно производство. Такова има за палежа на автомобила й, но то се води срещу неизвестен извършител и на този етап е спряно”, потвърди пред “24 часа” Рени Кирилова от окръжната прокуратура в Плевен. Тя уточнява, че името на Иво Маринов и професията му фигурират по преписката за заплахи, но не и за палежа на автомобила й.