Лелята, поръчала екзекуцията на племенницата си Жена не се е признала за виновна. Светла Тодорова е казала, че има договорка с гаджето на дъщеря си Петър, да му даде пари на заем. Това заяви пред БТВ прокурорът от Варна Владимир Чавдаров.
Той обаче потвърди, че има доказателства, които да доведат до осъдителна присъда. Пред разследващите физическия убиец Петър Ангелов казал, че след като започнал да намушква жертвата си от един момент нататък той не си е спомнял какво прави.

Подготовката за престъплението, предложението и уговарянето на цената както и заличаването на следите обаче са доказателство, че той осъзнава какво извършва, убеден е прокурорът. Той е изгорил дрехите си, с които е извършил убийството и дори дръжката на ножа, с който е заклал Женя. През месец юли Петър е бил осъден за наркоразпространение, той твърди, че в нощта на убийството е използвал марихуана и пико.
Назначени са съдебно-психиатрични експертизи, които да докажат дали Светла и Петър са вменяеми и могат да носят наказателна. Прокурорът отрече, че 15-годишната дъщеря на Светла и приятелка на Ангел е отворила вратите на убиеца на братовчедката си.
Според психиатър от Курило на пръв поглед няма данни за психическо заболяване, а за психопатия. Тези хора не изпитват чувства, но могат да носят отговорност