Ботевградски криминалисти разкриха кражба на 150 литра дизелово гориво, дело на 18-годишен рецидивист.
На 10 септември в районно управление „Полиция”- Ботевград се получил сигнал от председателя на земеделското сдружение в с. Скравена, който съобщил за кражба на около 50 литра дизелово гориво. По случая било образувано досъдебно производство. Полицейските служители извършили оглед на местопроизшествието и започнали работа по установяването на извършителя. В резултат на активни оперативно-издирвателни действия вчера авторът на кражбата бил задържан. 18-годишният С.Р. от селото е с криминално досие, в което фигурират пет регистрации за кражби. Когато го довели в районното управление за изясняване на случая, младият мъж признал за извършеното от него деяние. В хода на разследването криминалистите установили, че отнетото дизелово гориво е общо 150 литра, на обща стойност около 420 лева. Авторът на кражбата е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по пълното документиране на случая продължава.
Патрулиращи полицаи от РУП-Ботевград задържаха и втори рецидивист с 4.2 кг. ламарина, открадната от покрива на обредния дом.
В неделя през нощта около 2.30 часа при обход на маршрута си автопатрул на районното управление спрял за проверка на ул. „Свобода” 20-годишен мъж. Вниманието на служителите било привлечено от обемистия плик, който мъжът пренасял в малките часове на нощта. Когато униформените проверили съдържанието на торбата, се натъкнали на 4.2 кг. нагъната медна ламарина, която 20-годишният Й.И. току що бил откраднал от покрива на обредния дом в града. Извършителят не за първи път попада в полезрението на органите на реда, за кражба вече е осъждан на „пробация”. Рецидивистът е задържан в РУП- Ботевград с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.