Млада жена е загинала намясто, след като се е хвърлила пред ТИР на автомагистрала „Хемус” в посока Варна, съобщиха от ОД МВР-София.

Към 14.30 часа е възстановено движението на автомагистрала „Хемус” в посока Варна в района на инцидента, съобщиха от ОД МВР-София. Самоличността на жената е установена. Тя е на 35 години, с инициали Х. Д. Живее в София и е омъжена. Автомобилът е регистриран на името на съпруга й.

Очевидец на инцидента е бил служител на Пътна помощ, който е бил в автомобила си на стоянка на магистралата наблизо. Той е видял как, след като е излязла от автомобила си, жената е отишла до парапета на моста. Постояла е там известно време и явно се е разколебала, след което се е хвърлила пред движещия се ТИР. По първоначални данни, става дума за самоубийство.

Инцидентът е станал на 26,9 км в посока Варна. В 11,13 часа днес е подаден сигнал до дежурния на ОД МВР-София от преминаващ за пътнотранспортно произшествие с пострадала жена.

На място е установено, че млада жена, чиято самоличност все още се установява, е спряла лекия си автомобил „Chrysler Cruiser” със софийска регистрация в аварийната лента с включени светлини, посока Варна. След това тя се е хвърлила пред ТИР, пътуващ посока Варна и е загинала на място.

Затворен за движение беше участъкът между 22 и 27 км на АМ „Хемус”, посока Варна, до приключване на процесуално-следствените действия. Движението беше пренасочено през прохода „Витиня”.