Тазгодишният бал на блондинките, който се състоя на 19 март 2008 г. в балната зала "Роял" на хотел "Шератон", беше организиран от Олга Ускова и Ирина Балевска - председател на Международната асоциация на блондинките.

Анн-Джи беше водеща на пищното тържество и смени два тоалета по време на добре организираната богата шоу програма. Поп принцесата стартира с уникална розова Барби рокля с камъни Сваровски и продължи официалната част с дълга сребърна рокля с гол гръб дело на младата дизайнерка Дени Петкова от "Анабел Ателие", която също уважи прекрасния бал на блондинките със своето присъствие.

Водещи заедно с Анн-Джи бяха Милчо и Киро от дует Rosso e Nero, те поздравиха публиката с няколко любовни песни, а Анн-Джи изпя своя хит "Не вярвам". Имаше много наградени блондинки, а украсената в розово зала беше събрала целият столичен елит.

Всички можеха да се насладят на невероятната изложба на кукли Барби, облечени с уникални тоалети на различни български дизайнери. Този творчески акт е с благотворителна цел и всеки желаещ да се включи имаше възможността да наддава за избраната от него кукла.

Събраните средства отиват за Националното училище за танцово изкуство и изграждане на нова учебна сцена. Анн-Джи, възхитена от изложбата на куклите, пожела също да се включи в благотворителната акция, като закупи кукла Барби на стойност 1000 лв.

Играчката на певицата се казва "Мелани" и е дело на модна къща "Одета" с дизайнер Валерия Лазарчева. Тоалетът на изящната кукла е изработен от 100% естествена коприна- шантунг /Dupioni/, украсен с цветчета от френска дантела и кристали Сваровски.

"Избрах точно тази кукличка, защото с рокля на "Одета" преди години бях абитуриентка, освен това, мисля че инициативата на Олга Ускова и Ирина Балевска за подпомагане на Националното училище за танцово изкуство е много добра и аз приканвам всички, които имат и когато имат възможност да се включват в благотворителни акции", сподели Анн-Джи.