Йордон Тонов - Данчо Пръча , който на 6 октомври бе задържан с още двама души на бензиностанция край Ботевград, не успя да убеди съдия Яника Бозаджиева от Софийски окръжен съд да го пусне от ареста.
Като мотив да бъде пуснат той изтъкна, не само семейни причини - че е баща на три деца и трябва да се грижи за тях, но и здравословни такива - дискова херния, както и че е със счупена ръка.
Данчо Пръча разказа какво се е случило преди няколко дни - той отишъл на бензиностанция „Лукойл", за да се срещне с другия задържан Сергей Парасков по личен въпрос. „Нито съм имал намерение да купувам фалшиво евро, нито нищо. Спрях колата и му казах да се качва по-бързо, тъй като нямам време, защото трябва да се прибирам. Тогава дойдоха полицаи отвсякъде, заградиха ме, свалиха ме на земята и 3 часа ме държаха на паважа.".
Обвиняемият поясни, че малко след като се е качил Парасков в колата му, на дясната седалка е разбрал, че има черен плик. „Не знам това евро какво е и как се е оказало там", заяви Йордан Тонов.
Съдия Бозаджиева „уважи" искането на прокуратурата и не пусна Йордан Тонов. Малко след като чу решението й той поиска 10 минути, за да се срещне с жена си. „Имате не 10, а 5 минути", отсече окръжната съдийка и даде възможност на Данчо Пръча да се види „насаме" с жена си и адвоката си Менко Менков, както и с трима души от съдебна охрана в съседната съдебна зал