23-годишен германец изнасили своя приятел, кастрира го жив, прободе го с 20 смъртоносни удара с нож и разчлени тялото му. Жестокото убийство от преди година шокира цяла Германия.

Оказва се, че Бенджамин е фен на българския футболен клуб "Левски", твърди 24 часа. На последните заседания в съда в Лайпциг той се явява с шапка на отбора. Германските медии не обръщат внимание на този детайл и не е ясно откъде произлиза любовта му към "сините". На снимките обаче ясно личи емблемата им.

На 2 декември 2011 година полицията идентифицира убития Джонатан. Това се случва месец, след като открива първите останки от трупа. Неговата позната Мария го обявява за изчезнал през ноември, съобщава вестник "Билд".

Всички приятели на Джонатан са разпитани - просто като свидетели.

Разследващите се обръщат и към Бенджамин на 10 декември. Той обаче им изпраща имейл, че няма да успее да отиде.

Извинява се, обяснява отсъствието си и разказва за връзката си с убития младеж. Виждали се няколко пъти седмично, за да играят видео игри, просто да си поговорят, а понякога си и готвели, разказал Бенджамин.

Той обяснил, че според него Джонатан няма врагове. Но имал трудни моменти - открил, че е хомосексуалист, имал и финансови проблеми.

Убиецът разказва в писмото си, че може би пари са причината за смъртта на приятеля му, тъй като той разполагал с такива, но не му е ясно откъде ги е взел.

Полицията обаче успява да разкрие тежкото престъпление. Бенджамин е арестуван на 11 април тази година в дома на негови приятели, където се скриел.