След разразилият се скандал с тетрадките, на чийто  корици лъснаха ликовете на фолк изпълнителки, сега се задава нов такъв. Музикалната компания „Пайнер" реши да щурмува виртуалното пространство с нов проект - видеоигри с фолкпевици.

Говори се, че две от най-надарените изпълнителки на музикалната компания - Галена и Андреа ще бранят честта на чалгата, като промиват мозъците надецата чрез видеоигри. Изпълнителките тръгват по стъпките на Лара Крофт, предоставяйки природните си дадености за целите на играта.

Във въпросните игри ще трябва да се комбинират пъзел сцени с ритъма на чалга парчета, като вероятно след успешно преминат пасаж феновете ще могат да отключат видео на любимите си изпълнители.

Засега се очаква да стартират две игри, носещи „китните имена" "Лошо момиче" и "Вампирски романс". И двете са базирани на песните „Лоша" на Андреа и „Ще се проваля" на Галена.

От сега родители изразяват притеснението си от това какво влияние ще окажат игрите върху детските мозъци. Факт е, че след скандала с тетрадките с ликове на изпълнители, игрите са поредния начин за промиване на младите умове, пише megalife.bg.

Според последна информация двете игри ще дебютират на изложението на игралната индустрия у нас BEGE 2012, което ще отвори врати между 16 и 18 октомври. А Галена и Андреа лично ще представят продуктите, в които са главни героини.