Багата леко започна да се отваря към Златка, въпреки че я отсвири за интимната вечеря на свещи под покрива на "ВИП брадър". "Щом искаш да вечеряме, ще стане като излезем от Къщата. Не искам да го правя пред камерите", каза й той. Бургазлийката обаче не прие думите му като аванс и му написа прочувствено писмо, в което изрази надеждата си, че "някъде там ще срещна човека, на когото ще дам цялото си сърце". В пика на драмите между Златка и Багата разговар с майката на плеймейтката - Маргарита Червенкова. Ето какво сподели притеснената учителка по родинознание:

- Г-жо Червенкова, имате ли информация какво е здравословното състояние на Златка?
- Да, чувам се почти всеки ден с продуцентите на шоуто. Слава богу, Златка е добре. Дори сега преди малко ми позвъниха, пак ме увериха, че всичко с нея наред.

- Вие кога разбрахте, че тя е припаднала?
- Ами разбрах го от телевизията, когато го излъчиха.

- Не ви ли бяха предупредили предварително, за не се тревожите?
- Не, просто я видях как й прилошава и малко след това по време на живото предаване същата вечер ми се обадиха от "ВИП брадър", за да ме успокоят, че няма нищо страшно.

- Разтревожихте ли се много?
- Ами да, притесних се, защото като не знам какво се случва... Коя майка няма да се притесни за детето си?... Но, слава Богу, Злати е добре и това е бил моментен пристъп, най-вероятно от нервно напрежение.

- Подготвена ли сте, че Златка може да бъде изгонена от Къщата - постоянно я номинират?
- Няма какво да се подготвям, аз дори искам тя да излиза вече от това шоу! Няма какво повече да прави там!

- Добре, а вие не пускате ли SMS-и в нейна подкрепа?

- Не, не пускам! Досега дори един SMS не съм изпратила Искам да я изгонят колкото може по-бързо и да си идва у дома.

- Защо?
- Защото напрежението в Къщата вече стана много голямо и с всеки изминал ден ще става още по-голямо до финала. Ще има все повече конфликти и дрязги между участниците, даже и грозни интриги вероятно ще започнат. Златка е добра по характер и не може да се бори в такава среда. Не искам да преживее още един припадък. За нея най-доброто ще бъде, ако я изгонят.

- Обича ли Златка все още Багата?

- Това, което се случи с нея и тази нейна изповед... не знам какво да мисля. Аз лично бях изумена, дойде ми като гръм от ясно небе, защото когато се разделиха с Благой, тя беше тази, която го остави. И когато сме говорили по темата, след като се разделиха, Златка винаги е била категорична, че Багата е минало и че вече няма чувства към него.

- Дали не го е изоставила заради друг, по-богат мъж, а сега да съжалява и да осъзнава, че още обича Благой?
- Не, не трети човек нямаше намесен в отношенията им. Причината да се разделят беше съвсем друга. Тя прецени, че не са един за друг и сложи край на връзката. Но защо сега реагира така и защо страда толкова много - и аз също се питам. Може би тя самата не е била съвсем наясно със себе си и чувствата си. И в един момент изведнъж изригна... Наистина не знам. Сигурна съм, че й трябва малко време, за да изчисти за себе си ситуацията и нещата ще си дойдат по местата, но моето мнение е, че тя не трябваше да вади на показ пред цяла България мислите и чувствата си. Но пък Златка е млад човек, а младите често грешат и така се учат.

- Очаквате ли, че Златка може да остави сегашния си приятел Мирослав и да се върне при Багата?

- Не, не мисля. Доколкото я познавам, виждам, че тя обича Мирослав. Не че не е обичала Багата, докато бяха заедно, но сега е с Мирослав и обича него

- Този Мирослав се оказа много мистериозен, никой не го е виждал, да не би да е измислен и да не съществува?
- Не е измислен, има си го човека, живее в София и там работи. Аз лично го познавам съвсем бегло, но сме се запознали.

- С какво се занимава този човек, какъв бизнесмен по-точно е?
- Ами има съвсем чист и легален бизнес, всичко му е на светло. Занимава се със селскостопанска дейност.

- Вие одобрявате ли връзката на Златка с Мирослав?
- Ами да си призная, много са ми смесени чувствата.

- Защото не е достоен за нея?

- Не, защото е непостоянен в чувствата си и е доста объркан. Те със Златка се разделяха за кратко, после пак се събираха... Знаете, че той има законен брак и там явно не може да реши какво ще прави. А това е въпрос, който трябва да се реши и всеки да си подреди живота. Златка се дразни, че той не може да вземе решение и няколко пъти му е поставяла въпроса ребром, но досега - нищо. Но може би им трябва още време, за да решат дали ще бъдат заедно и в бъдеще.

- Златка реагира доста емоционално и много се ядоса на Ласкин, дори избухна, че той пошляпва всички жени по задниците...
- Те са големи хора и всеки отговаря за поведението си. Пък и хората сами да си правят изводите от това, което виждат в Къщата. За Ласкин само едно мога да кажа - много ми е странна тази работа - той в Къщата, жена му водеща...

- Какъв хонорар ще вземе Златка за участието си във "ВИП брадър"?
- Принципно знам, че всеки от тях ще вземе някакъв хонорар, но не знам кой колко се е договорил, включително и за Златка не знам. Преди да влезе в Къщата, говорихме и тя ми каза, че ще й платят, но сума не спомена. И аз не настоявах да ми каже, защото знам, че е подписала договор, който я задължава да пази тайна.

в. Шоу