Клиентът въобще не забелязал грешката му

Миналата седмица управителят на ботевградската фирма „Клипер” Михаил Светлозаров теглил от банковата си сметка четири хиляди лева. Той е дългогодишен клиент на банката, винаги бил доволен от обслужването. Взел парите от касиера и без да ги преброи се прибрал. Сложил изтеглените пари при други, тъй като се готвел да закупува материали за фирмата си. Същия ден вечерта по телефона му се обадил служител от банката , представил се – Владимир Василев. Попитал го дали е преброил парите, които днес е изтеглил от банката. Светлозаров му отговорил „не”. И се зачудил защо го пита. Служителят го помолил да ги преброи и да му се обади. Михаил Светлозаров обаче имал работа и не го направил, на следващия ден служителят от банката пак се обадил. Светлозаров тогава преброил парите, които за късмет били отделени, и те се оказали с 1000 лева по-малко.
„Не очаквах, но получих извинение от банковия служител. Той ми каза веднага да отида в офиса, за да си взема парите”, разказа Мишо Светлозаров. –Знам, че проверките на парите и рекламациите за неточност трябва да се правят на място, в банката, а не на следващия ден. Впечатлен съм, че от банката даже ме издираха, за да ми дадат парите. Аз със сигурност щях да забележа, но чак когато служителите ми пазаруват. И тогава по никакъв начин нямаше да бъдат сигурен дали от банката съм взел по-малко, или е станало нещо друго”, разсъждава мъжът.
„Не съм направил нищо изключително” – заяви пред наш репортер Владимир Василев. Той работи в банката от четири месеца. Завършил е стопанската академия в Свищов. И за кратко е работил като застраховател.
„В края на работния ден касата се засича и така установих, че хиляда лева не са дадени на някои от клиентите. По описа на купюрите предположих кой може да е клиентът и му се обадих. Даже през ум не ми е минавало да не го правя и да се оправдавам, че клиентите трябва да проверяват получените пари на касата”, разказа Владимир.