Посещенията на гимназистите в Дом „Надежда” в Гурково се превърнаха в традиция. За втора поредна година учениците от немските паралелки – 8 „в” и 10 „в”, под ръководството на учителката Ценка Пеева, организираха дарителска акция за малчуганите, лишени от родителски грижи. Днес гимназистите зарадваха децата с лакомства, книжки и пособия за рисуване и оцветяване.
„Искам да изкажа благодарност на ПМГ „Акад. проф.д-р Асен Златаров” и специално на учителката Ценка Пеева, която е инициатор на благородната кауза. Тя е изключително лъчезарен и отзивчив човек и срещите с нея и нейните ученици са много приятно за нас. Когато ни посетиха за първи път през миналата година, те ни увериха, че благотворителната кампания за Дома няма да бъде еднократен акт. И това се случва. Не е важно дали е голямо дарението и в какъв размер е то, по-важно е децата да имат срещи с външни хора”, каза пред наш репортер Веса Маркова, директор на Дома за деца, лишени от родителски грижи.
Следващата дарителска акция на гимназистите ще се проведе за Коледа. Тогава те ще зарадват децата в Гурково с играчки. Това съобщи Ценка Пеева. Тя каза още, че проявата се осъществява по проект "Успех", по който гимназията работи от миналата учебна година.