Двамата българи, задържани преди малко повече от година с 5 килограма амфетамини в Малайзия, бяха осъдени на смърт чрез обесване, пише БТВ.

Припомняме, че Георги Бакалов и Иван Костов бяха арестувани миналото лято, след като дрогата бе открита в тайници в куфарите им.

В началото на миналата седмица бащата на едно от момчетата заяви в телевизионно предаване, че синът му и неговият приятел не знаели, че пренасят наркотика. Било им е казано, че носят хапчета виагра и анаболи в законното количество, обясниха близките им.

Според тях друг българин - Георги Георгиев е поръчителят на трафика, който обещал 1000 долара за „услугата”. Той също бил задържан в азиатската държава, но по информация на Външно министерство бил освободен малко след ареста поради липса на доказателства и се е прибрал в България.

Отново според твърдения на роднини на младежите от Нова Загора в тайниците на куфарите били намерени само отпечатъците и ДНК-то на поръчителя, тъй като на „мулетата” било забранено да отварят багажа и да докосват пратката.