Училището в Скравена оборудва две игротеки за най-малките ученици. Средствата са осигурени по спечелен проект „Подкрепа на целодневното обучение на децата от начален етап” към Националната програма „Училището – територия на учениците”.
Проектът е финализирана успешно и днес се състоя официалното откриване на игротеките. Събитието уважиха гости от Община Антон – кметът Цонка Гешева и учители от училището, в което също е осъществен проект за игротеки, кметът Георги Георгиев, председателят на ОбС Йорданка Лалчева, секретарят на общината Цеца Иванова, кметът на Скравена Иван Иванов, председателят на училищното настоятелство Цветан Миньовски и други гости.

„По проекта работим с 42-ма ученици от първи до трети клас, обхванати в две групи. Много усилия положихме да създадем нещо, което действително ще бъде от полза за децата. Те ще имат възможност всеки ден по два часа в заниманията по интереси да творят, да покажат своите способности, своите таланти”, каза на откриването Мария Пеева – директор на ОУ „Кирил и Методий”, с. Скравена. Тя обяви, че проектът е на стойност 6 617 лева. От тях 3700 лева са заделени за оборудване, с останалите са закупени материали, с които децата ще работят.
През тази учебна година учебното заведение работи по няколко проекта – в подкрепа на целодневното обучение, „Успех”, „Квалификация на педагогическите специалисти”, „Без свободен час”, „Училищен плод”.

Мария Пеева сподели с гостите, че всеки момент училището ще започне работа по нов проект, финансиран от фондация „Америка за България”. По него се предвижда допълнителна подготовка на учениците за външното оценяване и успешно представяне на приемните изпити в гимназиите. 
Тази година в училището се обучават 115 ученици. Осемдесет и осем от тях са от ромския етнос. Това съобщи още г-жа Пеева.
Гостите имаха възможност да разгледат училището. Специално за тях учениците изнесоха празнична програма, посветена на Деня на будителите. 

Кметът на село Скравена поднесе подрък на учениците - книги с приказки.

"Със задоволство мога да кажа, че училището в Скравена е изпълнено със съдържание. Г-жа Пеева не чака само на общината, а работи усилено за осигуряване на средства по проекти", каза Георги Георгиев. Той увери педагогическия колектив, че общината ще продължава да помага на учебното заведение.