Тази сутрин в ОУ „Васил Левски” – Ботевград се състоя поетично-музикална програма, с която бе даден старт на проявите, посветени на 100 години от създаването на училището. В нея се включиха и първокласниците, които танцуваха виенски валс.
Директорът на учебното заведение Петко Маринов откри юбилейната седмица и призова учениците да участват активно в проявите. Той прочете послание от 1987 година, когато учебното заведение чества 75-годишен юбилей. Посланието е отправено от тогавашните възпитаници на училището към поколенията. То започва така: „Вий, потомци, помнете добре как Родина се люби, как сърце се раздава, как се дарява живот. Левски себе си в боя неравен загуби, но спечели република свята и чиста един изтерзан от робия народ.”.
По повод празника в ОУ „Васил Левски” ще бъдат открити нова природна сбирка, музейна експозиция, нова училищна библиотека, ще се проведат състезания, викторини, конкурси, открити уроци, изложби. Учениците ще поднесат цветя на паметни плочи и исторически паметници в Ботевград. Заключителният тържествен концерт ще се състои на 21 ноември, съобщиха от ръководството на училището.