На 9 ноември, около 15.30 часа, в полицията бил подаден сигнал чрез тел. 112 за сбиване в частен дом на ул. „Ал. Стамболийски” в града, пострадали били двамата съпрузи.
След преглед във филиала за спешна медицинска помощ е установено, че 71-годишната жена е с фрактура на лявата ръка, а 77-годишният й съпруг - с травми по главата. Полицейските служители се заели с издирването на извършителя и не след дълго влезли в дирите на 23-годишния К.Д. от с. Рибарица.
В хода на разследването било изяснено, че младият мъж дошъл да търси сина на възрастните хора, с когото имал неуредени взаимоотношения. Започнал да удря по входната врата. Когато стопаните излезли, между тримата се разразил скандал и опонентите започнали да се налагат с цепеници. От  сбиването К.Д. също е получил сериозни наранявания по главата и е прегледан от лекар.
23- годишният, регистриран в полицията за кражба и шофиране след употреба на алкохол и осъждан за съжителство с непълнолетна, е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувана преписка за извършено престъпление по чл. 129 от НК. Работата по пълното документиране на извършеното престъпление продължава.