На 29 ноември 2012 година от 19,00 часа в столичната зала Арена Армеец ще се състои концерт на балканската звезда Горан Брегович и неговия оркестър за сватби и погребения, организиран от Loud Concerts.

С поредната си изява у нас, световноизвестният музикант ще представи пред българската публика освен големите си хитове от последните години, така и музика от най-новия си албум „Алкохол“.
 

Много е вероятно етрополската младежка духова музика да бъде подгряващият състав на концерта.

Билети за концерта
Билетите за концерта на Горан Брегович и оркестъра за сватби и погребения са на цена от 25 до 55 лева, в зависимост от разположението на местата в залата и могат да бъдат закупени от Билетния център на НДК, от мрежата на Тикетстрийм и неговите партньори в цялата страна, както и онлайн от страниците на Loud concerts и Ticketstream.

От 1998 година Горан Брегович концертира по целия свят с „Оркестъра за сватби и погребения“, който се състои от повече от 40 музиканти в разширения си състав и 10 в камерния вариант – духови инструменти, гайди, струнни инструменти, мъжки хор и български и ромски музиканти и певци.
Освен с хитовете си „Месечина“, „Бубамара“ и „Калашников“ и музиката с Биело Дугме и Оркестъра за сватби и погребения, Горан Брегович е известен с филмовата музика, която е композирал за филми като „Ъндърграунд“, Аризонска мечта“ и  много други.

Източник: sledi.net