36-годишната Надя И., която снощи бе намушкана с нож от приятеля си Валери Н. /26 год/., е в реанимацията на МБАЛ – Ботевград. Тя е приета с една прободна рана в областта на корема. Оперирана е и състоянието й е стабилно. Това каза пред наш репортер д-р Петко Петков.
Близки на жената споделиха, че тя се е разминала на косъм от смъртта, тъй като ударът с нож е попаднал близо до белия дроб.
Надя И. е разведена. Има две деца – дъщеря и син, навършили пълнолетие. При развода момчето остава при баща си. От месец Надя.И живее на семейни начала с по-младия Валери Н.

„Не пожелах да живея с тях, защото не одобрявах връзката на майка ми с въпросния мъж. Той не се държеше добре с нея. Разбрах, че я е накарал да напусне работа. Най-вероятно от ревност”, сподели дъщерята. Тя е притеснена за състоянието на майка си и не скри, че изпитва страх от приятеля й. Момичето е получило подкрепа от баща си.
Валери е освободен от ареста. Той също дойде в болницата, за да се осведоми за състоянието на Надя.   

Официалното съобщение на ОДМВР – София област по случая гласи: „След като пробол изгората си в корема, В.Н. сам позвънил в полицията и съобщил за случилото се.
Сигналът бил получен в районното управление в Ботевград  вчера около 18.20 часа чрез тел. 112. Пристигналите на място полицейски служители извикали екип на Спешна помощ. Установено било, че пострадалата е Н.И./36г./, която живеела на семейни начала с нападателя си. В хода на разследването се изяснило, че между потърпевшата и 10- години по-младия й приятел първоначално се заформил скандал, нещо което често им се случвало. По думите на свидетели скандалите между двамата редовно прераствали във физическа саморазправа. В разгара на поредната свада В.Н. изгубил контрол над действията си, грабнал  нож и пробол с него партньорката си в корема. Пострадалата е била оперирана снощи в многопрофилната болница в Ботевград. По думите на медиците няма опасност за живота й, тъй като оръжието не е засегнало жизненоважен орган. В момента жената се намира под лекарско наблюдение. Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. Извършителят, който през 2009 година два пъти е бил осъждан на „пробация” за шофиране след употреба на алкохол, е задържан в полицейския арест за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Продължава работата по пълното му документиране.".