Спектакълът „Гордост, радост, тържество” бе заключителна част на празничната програма, посветена на 100 години от създаването на ОУ „Васил Левски” – Ботевград. Той се състоя тази вечер в големия салон на читалище „Христо Ботев” пред многобройна публика, сред която бяха депутатът Даниел Георгиев, областният управител Красимир Живков, началник отдел в Регионален инспекторат по образование Илонка Славчева, кметът Георги Георгиев, председателят на общинския съвет Йорданка Лалчева, секретарят на общината Цеца Иванова, бивши и настоящи директори, учители и възпитаници на учебното заведение.
Спектакълът започна с посрещане на училищното знаме и изпълнение на химна на ОУ „Васил Левски”. Последва кратък урок по история на училището, разказан от учителката Галя Божкова и ученици. Той бе съпроводен с компютърна презентация, съдържаща снимки на старата и новата сграда и на директорите на учебното заведение.
Заслужена почит бе отдадена на патрона на училището Васил Левски. Ролята на Апостола на свободата бе поверена на Бисер Иванов, бивш възпитаник на училището.

Програмата продължи с поздравително слово на директора на училището Петко Маринов. „Историята на ОУ „Васил Левски” – Ботевград е всичко онова, което ни носи самочувствие от направеното и ни кара да се стремим към бъдещето. Имало е трудности през годините, има ги и сега, но ентусиазмът и желанието за работа са помагали за преодоляване им”, каза директорът. Той подчерта че със собствени средства и труд училището е успяло да обнови природо-научния кът и училищната библиотека и да създаде музейна сбирка.

Петко Маринов обяви, че училището работи по няколко спечелени проекта – „Без свободен час”, „Успех”, „Икономика на бъдещето” и други. „В момента кандидатстваме по проекти „Уча, спортувам и се забавлявам” и „Равно начало, светло бъдеще за децата на България". За радост на всички нас преди три дни получихме съобщение, че сме спечелили втория проект. Той е на стойност 127 000 лева", съобщи директорът. 
„Нашето училище се гордее със своите възпитаници. Сред тях са генералният директор на "Лукойл" – България Валентин Златев, депутатът Даниел Георгиев, областният управител Красимир Живков, лекари, адвокати, учители, икономисти”, каза още Петко Маринов.

Поздрав към училището отправи кметът на общината Георги Георгиев. Той пожела здраве, упоритост и успехи на учителите и учениците Градоначалникът награди учителския колектив с парична награда от 2000 лева, осигурени от общината по решение на ОбС.
Председателят на местния парламент Йорданка Лалчева връчи почетни грамоти на учителите Николай Вълов, Виолета Коцева – посмъртно, Марин Стоянов – посмъртно, Кръстина Накова – посмъртно, Надка Каменова – посмъртно, Мария Петрова, Мария Цонкова и Победа Пресолска.

Към поздравленията се присъедини и областният управител Красимир Живков. Той пожела надежда, вяра, дух и оптимизъм на бившите и настоящи учители и ученици. Красимир Живков награди училището с почетен знак на Областната управа на Софийска област. Областният управител удостои с почетен знак и Мира Недкова – бивш директор на ОУ „Васил Левски”. „Наградата се връчва за нейния висок принос в общообразователното дело на Община Ботевград, за новаторство, за въвеждане на ранно чуждоезиково обучение и профилирани паралелки”, мотивира се Красимир Живков.

Празничната програма на училището бе изпълнена с песни, танци и сценки. По повод своя 100-годишен юбилей ОУ „Васил Левски” получи поздравителни адреси от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, от депутата Даниел Георгиев, началника на Регионалния инспекторат Христо Андреев, от кмета Георги Георгиев, ОбС, общински съветници, училища, фирми, партийни и неправителствени организации. 

Непосредствено преди концерта, в ОУ „Васил Левски” се състоя тържествен педагогически съвет. Директорът на училището връчи грамоти на бивши и настоящи учители. След това се състоя откриването на обновените библиотека и природо-научен кът. Лентата на новата музейна сбирка на училището прерязаха началникът на регионалния инспекторат Христо Андрееев и директорът Петко Маринов. В експозицията бе поставено послание към бъдещите ученици на ОУ „Васил Левски”. Част от него гласи: „Носете в умовете и сърцата си идеалите и стремежите на светлите исторически личности, които се жертваха за род и Родина. Помнете, че сте синове на България, на героичен народ с многовековна и превратна историческа съдба, дошъл с конницата на Аспарух, побеждавал със силата на Крум, преминал през А и Б-то на солунските братя и Златния век на Симеон, горял на кладата на богомилството, за да възроди сътвореното от могъщите Асеновци.”.

В чест на училищня празник във фоайето на читалище "Христо Ботев" бе подредена изложба на картини, създадени от Димитринка Томова, Васил Петков, Веселин Василев, Димитър Евстатиев и Емил Димитров.