Областният координатор на ГЕРБ – София Андрей Иванов подаде оставка от поста.

В мотивите си Иванов посочва, че не иска да допуска тенденциозни, политически спекулации около името му да бъдат използвани в предстоящата кампания от политически партии, като компенсация на липсата на аргументи.

Андрей Иванов изразява увереност, че следващият областен координатор ще продължи да води организацията така, че гражданите на столицата да намират в нейно лице добър партньор. Оставката е приета от председателя на партията Бойко Борисов. На следващото си заседание ИК ще обсъжда предложения за нов областен координатор на партията в София.

В мотивите за оставката си Иванов посочва:
„Днес, 27.11.2012 г., подавам оставка като областен координатор на ГЕРБ – София. Има само една причина да стигна до днешното си решение и тя е, че се ръководя, както вчера, така и днес, от разбирането за голямата отговорност, която всеки член на партия ГЕРБ трябва да носи, още повече когато заема ръководен пост. През последните две години името ми бе употребявано в общественото пространство в негативен контекст. Според мен, зад това стоят нездрави политически интереси от страна на лица и партии, които с дейността си като председател на СОС и областен координатор на ГЕРБ – София съм засегнал, в стремежа си да опазвам обществения интерес. Доказателство за това, че през тези две години става дума само за политически спекулации, насочени срещу мен персонално, са фактите, категорично доказани от компетентните институции, които опровергават всяко едно от твърденията на авторите на негативната кампания. Чувствам се отговорен пред членовете и симпатизантите на партия ГЕРБ – София и не бих искал повече да допускам тенденциозни, политически спекулации около името ми да бъдат използвани в предстоящата кампания от политически партии, като компенсация на липсата на аргументи. За това днес си подавам оставката от този пост. Вярвам, че следващият областен координатор ще продължи да води организацията така, че гражданите на столицата да намират в нейно лице добър партньор. Убеден съм, че ГЕРБ – София е силна и стабилна организация, която е подготвена и доказала, че може да печели избори и до днес няма алтернатива.
Благодаря на всички, които бяха до мен през изминалите години!”.