“Със запалването на светлините на Коледната елха се поставя началото на коледните и новогодишни празници в Община Етрополе…Нека тези светлини да бъдат светлини към нашите сърца, които да пренесете във вашите домове и семейства”.
Това са част от красивите пожеланията, които заместник-кметът Росица Христова отправи тази вечер към присъстващите и жителите на общината преди да накара елхата да блесне в цялата си прелест.
В присъствието на председателя на Общинския съвет Христо Андреев, след “обратно броене” на децата около елхата, тя запали  многобройните светлинки върху нея. За разлика от други години, тази вечер беше накичена истинска елха пред сградата на Общинската администрация. И е много по-богата откъм украса и осветление. Просто е  по-красива! И хората около нея бяха повече от миналата година, но най-много и най-щастливи бяха децата.
След  близо половин часовата програма на ученици от ОУ “Христо Ботев” от коледни и новогодишни стихчета и песнички, пред елхата се “изсипаха” и “снежинките”. Облечени целите в бяло, участничките в мажоретния състав на училището изпълниха прекрасен танц и напомниха, че бялата приказка, наречена Зима, вече чука на вратите.