Председателят на Народното събрание Цецка Цачева прекъсна заседанието за 15 минути малко след началото му заради безредици в пленарната зала.

Преди това Петър Курумбашев от левицата настоя председателят на парламента Цецка Цачева да поиска Симеон Дянков да се извини за изявлението си вчера, че явно част от опозицията е пияна. "От човек, който се е обявил за Брат Пит, който ще пляска руснаците, този тон не е подходящ", допълни той.  Мая Манолова от Коалиция за България заяви, че поведението на Дянков е обидно за българския парламент и настоя Цачева или да го призове да се извини, или да го отстрани от пленарната зала. „Симеон Дянков си позволи, след като мълча в пленарна зала повече от 13 часа, да прави коментари отвън, зад гърба на народните представители”, ядосана беше червената депутатка. Цачева отговори, че правомощията, които са разписани на председателя, са само по отношение на народните представители.

Михаил Миков от левицата предложи Дянков да бъде отстранен от пленарната зала  и искането му беше подложено на гласуване, но беше отхвърлено. Депутатите от Коалиция за България реагираха, като започнаха да удрят по банките и да викат "Оставка". Тогава Цачева прекрати заседанието за 15 минути. Очаква се след това депутатите да продължат обсъждането на второ четене на проекта за държавен бюджет за 2013 г.