Преди минути кметът на Ботевград Георги Георгиев и двама малчугани запалиха лампичките на коледното дръвче в центъра на Ботевград. По традиция преди церемонията имаше празнична програма. Тази година тя бе изнесена от ЦДГ „Синчец”. Възпитаниците на детското заведение, в костюми на снежинки, джуджета и приказни герои, изпълниха песни и стихчета и танцуваха пред елхата. После посрещнаха Дядо Коледа, който им раздаде лакомства.
Церемонията по запалване на свещичките на коледна елха завърши с фойерверки.

И тази година Народно читалище „Христо Ботев” – Ботевград ще се включи в празничната програма на общината с коледен концерт, по време на който ще бъде разиграна томбола с много награди, осигурени от местни фирми. Право да участват в нея ще има всеки, закупил билет за концерта срещу 3 лева. Продажбата на билети ще започне след 13 декември. Концертът ще се проведе на 19 декември от 18.30 часа в големия салон на читалището, съобщиха организаторите.

Празничната програма на общината ще продължи на 1 януари 2013 г. от 00.30 часа с новогодишно хоро на площад „Освобождение”.  То ще се извие под съпровода на представителен духов оркестър „Ботевград”.