Албена Денкова е нежната половина в тандема, който ще води церемонията по награждаване на спортист, спортист с увреждания, отбор и треньор на годината за 2012, която ще се проведе на 20.12.2012 г., от 20.30 часа в зала 1 на НДК.

С поканата си към нея организаторите от Нове АД Холдинг променят традицията от последните години двойката водещи да са спортист и актьор или спортист и журналист.

"Причината да поканим Албена Денкова за водеща е, че с десетките си постижения, превърнали я е в примата на българското фигурно пързаляне, и със своя силен дух и воля за победа ще партнира чудесно на Йордан Йовчев. Двамата са доказани супергерои и между тях ще се получи чудесна химия на сцената. Вярвам, че никой не е забравил невероятните емоции, които тя и Максим предизвикваха във всички българи с изпълненията си на леда. Сега ще се постараем да пренесем нейното силно излъчване на сцената и тя отново да ни развълнува.", сподели Борислав Петров, мениджър публични комуникации и стратегии в Нове Ад Холдинг.

Албена Денкова ще бъде облечена във великолепна рокля с кройка от 40-те години. Гримът, прическата и аксесоарите ще допълват винтидж визията, характерна за епохата на раждането на първия супергерой и комиксите.

Двамата с Йордан Йовчев ще направляват 90 - минутния спектакъл със стил, свеж хумор и не на последно място - с някое и друго супергеройско изпълнение.