Резервациите за празника са започнали още в края на месец ноември, но все още могат да се намерят свободни места.

Най-посещаваните ресторанти в Ботевград и Правец са почти пълни за Нова година. Повечето от тях запазват цените на кувертите, при други има увеличение с 5-10 лева спрямо миналата година. Тази година кувертите за празничната вечер в Ботевград варират от 50 до 90 лева, а в Правец от 25 до 75 лева.
Петдесет и пет лева струва кувертът в механа „Бохемите”. Основното ястие в новогодишното меню ще бъде пилешко вретено с боровинки и моркови. За доброто настроение на клиентите ще има програма с много изненади.
Четири варианта за меню предлага ресторант „Крис”. Основните ястия са: капама; специалитет от свинско месо; пиле „Тропикана”; пълнен лаврак. Музиката в новогодишната нощ ще подбира диджей. За посетителите са подготвени изненади. Цената на куверта в ресторант „Крис” е 60 лева.
Срещу 65 лева ресторант „Нептун” ще предложи богато меню с основно ястие „Медальон с гъби”, а акцент в новогодишната програма ще бъдат илюминациите.
Местата в ресторант „Нобилис” са запазени отдавна. Кувертът струва 90 лева. Срещу тази сума клиентите ще се насладят на специалитети като сьомга, приготвена на пара, асорти от меса и други ястия. Богата програма ще даде старт на новогодишния купон.
И тази година цената на куверта в комплекс „Кредо” – Трудовец е 58 лева. Основното ястие в празничното меню ще бъде приготвено от различни видове месо. В програмата ще вземе участие танцов състав. За веселото настроение на клиентите ще бъде разиграна томбола, ще има и заря.
Ресторант „Каприз” в село Врачеш също ще бъде отворен за клиенти в новогодишната нощ. Кувертите в заведението струват 50 лева. По думи на собственика ресторантът ще предложи на всеки три основни ястия: пилешка пържола, напълнена с гъби и бекон; свинско печено; пикантна сръбска наденица. Музикалното оформление ще бъде поверено на оркестър и диджей. Програмата включва томбола с награди. Най-големите са цветен телевизор и дивиди.
65 лева е кувертът в ресторант „Правешка Баница”. Основното ястие ще бъде джоб от свинско или пилешко месо, според предпочитанията на клиентите. За доброто настроение през цялата вечер ще се грижи оркестър с богат репертоар.
Основното ястие в новогодишното меню на „Правец Палас” е свинска пържола с гъби и гарнитура „патата Ана”. До полунощ в ресторанта ще свири оркестър. След това „щафетата поема” диджей. Тази година кувертът в „Правец Палас” е 75 лева.
Срещу куверт от 25 лева клуб „Фламинго” – Правец ще предложи на своите клиенти, сухи мезета и напитки.
В почти всички изброени заведенията ще има традиционна баница с късмети.