Задържани са четирима столичани на възраст между 19 и 34 години, тарторът на групата е осъждан, с 28 криминалистически регистрации.

Вчера около 4.57 часа жителка на с. Разлив позвънила в полицията и съобщила за четирима мъже, облечени в тъмни дрехи, които по нейна преценка се опитвали да взломят магазина, намиращ се на първия етаж на къщата й в селото. Жената съобщила, че след като се показала на прозореца и им извикала, непознатите  се качили в бял автомобил и потеглили в посока Правец. Незабавно след получаването на сигнала на място е бил изпратен автопатрул, който не установил следи от взлом, но при извършения обход на селото, униформените забелязали, че е взломена входната врата на друг хранителен магазин. При огледа служителите на реда констатирали, че в обекта е проникнато след 21 часа предната вечер чрез демонтаж на долната част на ПВЦ вратата, като са отнети цигари от различни марки на обща стойност около 500 лева. Междувременно от дежурната част на районното управление в Правец уведомили колегите си в Ботевград, Етрополе и Ябланица. Веднага били предприети заградителни действия, в резултат на които след около 40 минути извършителите били заловени. На територията на РУП-Ябланица униформените спрели лек автомобил „Алфа Ромео” със софийска регистрация, отговаряща на подаденото описание. В багажника на колата, управлявана от 34- годишния С.А. и спътници Т.Г./19г./, М.И./22г./ и Ж.Г./22г./ - всичките от столицата, полицаите намерили отвертка, ръкавици и инструменти, използвани от групата при взломяването на търговските обекти.

Членовете на престъпния квартет били задържани в РУП-Ябланица, а впоследствие отведени в РУП-Правец. В хода на разследването се изяснило, че след кражбата четиримата потеглили с два автомобила, въпросната „Алфа” и „Фиат Пунто” в посока Ябланица. На пътен възел Джурово спрели, С.А. поставил откраднатите цигари в сак и го захвърлил в храстите. Там зарязали и „Фиат”-а, продължавайки пътуването си с другия автомобил. Извършени били огледи на мястото и автомобилите. Цигарите, предмет на кражбата, са намерени и иззети. Членовете на бандата единодушно посочили С.А. като основен инициатор на извършената кражба и признали, че под негово „ръководство” от началото на м. декември са взломили също така и търговски обекти в Ботевград и Елисейна, откъдето отново са откраднали цигари, пласирани впоследствие в столицата от 34-годишния мъж.

Справка в регистрите сочи, че С.А. е с впечатляващо криминално досие, в което фигурират общо 28 регистрации за множество кражби, грабеж, противозаконно отнемане на МПС, отвличане, вещно укривателство, лъжесвиделстване, телесна повреда, подправяне на регистрационни табели както и посредничество при връщане на МПС срещу откуп. Престъпленията си рецидивистът извършвал на територията на София, Бургас, Благоевград и Плевен.

От останалите задържани с криминалистическа регистрация е Ж.Г. - за хулиганство.

Четиримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195 от НК. Разследващият екип установява съпричастността на задържаните и към други аналогични кражби. Работата по документирането на цялостната им престъпна дейност продължава.