По покана на читалище „19 февруари”в село Скравена гостува Лилия Старева - доктор по философия, председател на фондация "Детето и фолклора. Тя представи своите книги „Български имена и традиции", ”Български обичаи и ритуали”,”Български магии и гадания”.

В срещата с автора участваха и учениците от ОУ”Св. Св.Кирил и Методий”, които работят по проект „Успех”в  „Театрално студио”, студио”Славееви гласове”, клуб”Млад еколог”и студио „Компютърна анимация, презентация, игри”.

Участниците в „Театрално студио”  научиха повече за ритуалите, свързани с календарните празници. Това е част от подготовката им за поредната представителна изява - възстановка на зимните празници Бъдни вечер и Коледа.

Учениците от студио”Славееви гласове” поздравиха присъстващите с изпълнение на фолклорни коледарски песни. От своя страна младите еколози впечатлиха участниците в срещата с изложба на сурвачки и елхи. Интерес предизвикаха компютърните презентации, посветени на Бъдни вечер и Коледа, подготвени от участниците в студио „Компютърна анимация, презентация, игри”.

Снимките и информацията са предоставени от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" - Скравена.