38-годишният Руско Боянов е загиналият при вчерашната тежка катастрофа край Симитли, съобщиха от пресцентъра на полицията. Освен Боянов, който е шофирал, други пътници в изгорелия автомобил при зверския удар в жп моста не е имало.

При неясни засега обстоятелства колата, движеща се от Благоевград в посока Симитли, се отклонява вдясно и се блъсна в бетонните основи на моста. Ударът е бил толкова силен, че предната част на опела се доближила до задните седалки.Причините за тежкото пътно-транспортно произшествие се изясняват. По първоначални данни колата е изгоряла след взрив на газовата уредба.

Катастрофата стана към 15 часа вчера. Лек автомобил "Опел Вектра" с благоевградска регистрация пламна и изгоря напълно след жесток удар в бетонната колона на моста при жп прелеза край Симитли.

Тежката катастрофа край Симитли, в която Руско Боянов изгоря в колата си, е била самоубийство, а не случайна катастрофа, твърдят информирани.

38-годишният шофьор от благоевградския квартал "Еленово" не могъл да понесе раздяла със съпругата си - украинка. Вероятно той е засилил колата си срещу железопътния мост умишлено, защото е искал да се самоубие, съобщиха разследващи.

Украинката е разказала на полицията, че не се разбирала с мъжа си и затова го напуснала заедно с детето му. Той се обадил, за да говорят, но тя отказала. Вероятно след това той е взел фаталното решение. Тръгнал на път и се забил в стената на моста.