Общинският съветник от „Атака” Милчо Владимиров и неговото семейство - съпруга и син, са нападнатите от тълпа роми в магазин „Кауфланд” вчера. Както вече информирахме, за побоя са арестувани четирима мъже и две жени. Повечето от тях са криминално проявени.
Пред наш репортер Милчо Владимиров разказа, че скандалът е избухнал на опашка пред една от касите на магазина. Тъй като две жени от ромски произход се опитали да прередят чакащите, някой им направил забележка. Жените започнали да обиждат и да ругаят и  Милчо Владимиров се намесил, като също им направил забележка. Тогава агресията се насочила към него и започнали да го обиждат. Синът на Владимиров – Иван, който е ученик в 10-ти клас, не издържал и заканително вдигнал бутилка шампанско и тръгнал да се саморазправя. В това време по телефона ромите извикали подкрепление. В магазина нахлула група от 15-20 човека и обградили семейството на Владимиров. Той е ударен по главата с бутилка, а четирима мъже и една жена налагали съпругата му. Самият Владимиров отвърнал да удара и започнал да се бие с ромите. По това време пристигнала полиция, която овладяла ситуацията.
„Докато траеше мелето, магазинът бе пълен с хора, но те само гледаха, никой не смееше да се намеси. В това число и охраната на магазина” – разказа Милчо Владимиров.
Той и семейството му са изведени с полиция от „Кауфланд”. Отпред вече е имало тълпа от над 60-70 роми, които го чакали да излезе навън.
Милчо Владимиров заяви, че е потресен от случилото се. Съпругата му има множество синини и наранявания по тялото, синът му е стресиран.
Общинският съветник ще потърси съдействие от парламентарната група на „Атака”, обмисля да заведе дело и срещу „Кауфланд”, които не могат да осигурят безопасността на клиентите си.
Интервю с Милчо Владимиров – четете във вестник  „Ботевградски вести”, който ще излезе на 2 януари.

На снимката: Милчо Владимиров между Цветан Миньовски и Цеца Христова.