Сексапилната синоптичка Никол Станкулова и певецът Орлин Павлов са най-красивите българи за 2012 година. Това показва ежегодното читателско гласуване, което се провежда за пета поредна година на сайта ViewSofia.

В класацията топ 50 на най-красивите българи участваха 25 жени и 25 мъже, които през отминаващата 2012-та са заслужили вниманието и интереса на публиката.

Близо 20 000 гласа дадоха читателите на медията, за да определят победителите. С абсолютно мнозинство сред 25-те дами още в първите дни на гласуването се открои Никол Станкулова, която се представи отлично и в изданието на VIP Brother 2012.

Тя получи 833 гласа, а след нея останаха най-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова, с 567 гласа и джаз певицата, която журираше "България търси талант" Хилда Казасян, с 544 гласа.

За най-красив български мъж с 773 гласа пък беше избран певецът с най-белите зъби и най-чаровната усмивка Орлин Павлов, който повтаря успеха си от 2009 г., когато за първи път успя да грабне титлата с доброто си настроение, мъжественост и чар.

След него в класацията по брой гласове е талантливият и секси актьор - Захари Бахаров, който взе 616 гласа и за поредна година заема почетното второ място. Веднага след него с 487 гласа се нареди чаровникът Иво Аръков, който познаваме от филма на Валери Йорданов "Кецове", но също така е обещаващ театрал, който танцува, пее, свири на пиано, кара сноуборд и владее два езика.