Lenovo IdeaPad Yoga 11 е тънък и лек мобилен компютър от ново поколение, който съчетава удобството на таблетите с функционалността на лаптопите. Снабден с енергийно-ефективния Tegra 3 процесор, ултрабукът на Lenovo осигурява продуктивност и свързаност към интернет през целия ден с едно зареждане на батерията.

Lenovo представи Yoga 11 като най-тънкия многофункционален персонален компютър в света, с дебелина от едва 15,6 мм. Екранът с диагонал 11,6 инча и 13-часовият живот на батерията го правят изключително удобен за работа в движение.

Моделът стъпна на хардуерна платформа Nvidia Tegra 3 – единственият четириядрен процесор за работа с Windows RT. Потребителите на Yoga 11 могат да гледат филми в HD качество, да играят игри, да се свързват към интернет и да останат продуктивни с приложенията за Microsoft Office през целия ден, твърди производителят.

Yoga 11 работи в напълно нови режими: прехвърляне на клавиатурата зад екрана в режим Stand за гледане на филми или снимки; прегъване на устройството във формата на палатка в режима Tent за игри или видео чат.

Ултрабукът идва с пълен набор услуги от Lenovo, вкл. гаранция за сервизно обслужване в дома или на работното място на потребителите. Потребителите могат да избират различни програми за ъпгрейд на гаранционното обслужване, като например защита при инцидентни повреди, защита на дисковото пространство и други.

IdeaPad Yoga 11 е наличен на пазара в България на цена от 1599 лв. (с ДДС) с предварително инсталирана операционна система Microsoft Windows RT.