Миодраг Йешич е новият треньор на ЦСКА. Това обяви изпълнителният директор на "армейците" Георги Илиев пред стадион "Българска армия". Сръбският специалист сменя на поста уволнения преди няколко дни Стойчо Младенов, предаде sportal.

"Разбрахме се с Миодраг Йешич. Все още не съм видял договора, но ще има определени клаузи. Йешич идва със свой екип, от двама души, а от сегашния треньорски щаб остава само кондиционният треньор Роко Перота", каза Илиев.

54-годишният специалист вече е водил "армейците" от януари 2005 година, когато заменя Ферарио Спасов до началото на април 2006 година, като през този период спечели 30-та шампионска титла на България за "червените".

През есента на 2005 г. "червените" успяха да влязат в групите на УЕФА, като преди това надвиха действащия шампион на Европа Ливърпул насред "Анфийлд" с 1:0, но заради поражение с 1:3 в София в първия мач отпаднаха в квалификации за групите в Шампионската лига.

За сметка на това старта на пролет 2006 година е кошмарен за "червените", които в рамките на пет кръга освен, че губят преднината и вечното дерби след 20-ия кръг изостават на три точки от Левски губят и титлата. Именно поражението коства поста на Йешич и няколко дни след загубата в дербито, той напуска, а на негово място идва Пламен Марков.