Две български манекенки, скрити под псевдонимите Даниела и Ивана, били сред елитните проститутки на "Императорския ВИП - клуб" (Emperors club VIP), от който губернаторът на Ню Йорк Елиът Спитцър си поръчвал компаньонки, научи e-vestnik от източник, запознат с разследването.

В сайта на клуба, който вече е свален от Интернет, се виждат две момичета с име Даниела. Не е ясно коя от двете е българката. На снимките лицата на момичетата са прикрити. Източникът казал, че те са сред елитните български модели, които дефилират на ревюта в Милано, Париж и Ню Йорк.

На 16 март тази година Спитцър подаде оставка. Няколко дни по-рано в медиите "изтекли" телефонните записи, на които се чувало, как губернаторът си поръчал момиче за секс на име Кристен от елитния клуб срещу 4 300 долара за 4 часа (вкл. пътя на девойката до Вашингтон) и обещал да внесе депозит и за бъдещи срещи.

Разговорът на вече бившия губернатор на Ню Йорк със сводник от „Императорския клуб" бил записан във връзка с разследване на американските власти срещу публичния дом.

В "Императорския ВИП - клуб" (Emperors club VIP) работили около 50 момичета на повикване, повечето от тях - бивши или действащи манекенки, модели, танцьорки, миски и др. "Най-евтините"  вървели по 1000 долара на час. Най-скъпите можели да бъдат наемани най-малко за 24 часа срещу 35 000 долара и нагоре.