Тази сутрин ледената пързалка събра ученици от два клуба, сформирани по проект „Успех” в ОУ „Н.Й.Вапцаров”. Те демонстрираха знания и умения за здравословен начин на живот.


Петокласниците и седмокласниците от клуб „Здравословно хранене”, с ръководител Недка Патаринска, обобщиха наученото по време на заниманията от месец октомври до момента. Те разказаха какво означава да се храним здравословно и какви полезни храни те самите са приготвяли. Според учениците здравословното хранени набира все повече привърженици и има надежда то да се превърне в тенденция.


Шестокласниците от клуб „За да живея здравословно, трябва да спортувам”, с ръководител Димитринка Андреева, показаха умения на ледената пързалка, които са усвоили по време на заниманията си през последните три-четири месеца. Учениците демонстрираха отделни елементи от фигурното пързаляне.


„Един клуб, създаден по проект „Успех”, трябва да обхваща най-много 15 деца. В клуба, който ръководя, те са 25. Не съм върнала нито едно дете, което иска да се занимава допълнително със спорт. Радваме желанието на учениците, че искат да спортуват. В Ботевград има достатъчно спортни бази и съоръжения и ние се стремим да ги използваме рационално”, каза пред наш репортер Димитринка Андреева.  


Представителната изява на двата клуба бе уважена от директора на ОУ "Н.Й.Вапцаров" Евгения Иванова и от помощник директора Славейка Калфова.