На 17-годишното момиче е осигурена полицейска закрила за 48 часа, предстои да бъде настанено в кризисен център


Специализирана полицейска операция за противодействие на сводничеството и склоняване към проституция са провели на 12 януари служители на отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР - София съвместно с колегите им от районно управление „Полиция“- Ботевград. В хода на спецакцията в местността „Малините“ и на ПИК-а в Ботевград служителите на реда установили десет проституиращи жени, сред които и една 17- годишна. На непълнолетната е приложена спешна мярка „Полицейска закрила“ за 48 часа, която се осъществява в дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица в столицата. За случая е уведомен отдел „Закрила на детето“ към дирекция „Социално подпомагане“- Ботевград. След изтичане на мярката девойката ще бъде настанена в кризисен център до навършване на пълнолетие, съобщавата от пресцентърът на МВР.


Останалите девет жени, които са на възраст между 18 и 31 години и нееднократно са били задържани за подобни действия, са били приведени в ареста за срок до 24 часа. 


В хода на полицейската акция са установени и двама водачи на автомобили - мъж на 54 години по прякор „Перлата“ и друг на 20 години, които са превозвали проституиращите. На тях са им били съставени актове за административни нарушения - на единия за управление без свидетелство за управление на МПС, а на другия за редица неизправности по автомобила.