Полицията разкри четвърта поредна домова кражба, дело на двама братя от с. Литаково и техен съучастник от Ботевград.


През последните две седмици криминално проявените младежи за трети път попадат зад решетките, след като полицията разкри четири техни кражби от къщи в с. Литаково.


На 3 януари ботевградските криминалисти задържаха 18-годишните В.Г. и Р.Р., които влезли през дупка на покрива в къща от селото и откраднали оттам медни съдове. Минути след като попаднали в ареста, в полицията дотичала жителка на селото, която съобщила, че и от нейния имот е извършена кражба на 30 бали сено. Отговорен за това престъпление се оказал отново В.Р., но този път в съучастие с непълнолетния брат на Р.Р.


Девет дни по- късно, на 12 януари, В.Г. и Р.Р. бяха задържани за кражба на 31 литра ракия, която задигнали от друга къща в селото. И при този набег двамата рецидивисти използвали запазената си марка и проникнали през дупка в покрива, но само час след кражбата бяха задържани от полицейските служители.


Вчера тримата апаши отново влезли в полезрението на полицаите след подаден сигнал за взломна кражба от къща в селото, собственост на софиянец. По данни на стопанина от имота му, който не бил посещавал от м. септември миналата година, липсвали 18 одеала, градинска пръскачка, две брадви, 30-метров маркуч, разклонител и батерии за чешма и за душ. Служителите на РУП- Ботевград извършили незабавни оперативно- издирвателни  и процесуално- следствени действия и бързо влезли в дирите на извършителите. Осъжданите вече за кражби 18-годишни рецидивисти и 16-годишният им ортак били задържани с полицейска мярка за 24 часа. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. По случая в РУП- Ботевград е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на районната прокуратура.