Точната информация e от решаващо значение при подаване на сигнали за аварии на денонощната телефонна линия на ЧЕЗ 0700 10 010.


"При прекъсване на електрозахранването бих предложил на нашите клиенти първо да погледнат дали околните блокове или къщи в тяхното населено място имат електричество. Ако е видимо, че всички или повечето от тях са останали без захранване, е добре клиентите да изчакат 10-15 минути. В случай, че електроподаването не бъде възстановено в този период, да се обадят на  0700 10 010. Това е правилната реакция, тъй като може да се касае за оперативно превключване, което трае кратко, или вече да сме информирани за аварията.", каза Димчо Станев, директор “Oбслужване на клиенти” в ЧЕЗ България.


Подадената ясна и точна информация от клиентите помага за по-бързото и качествено отстраняване на аварията. Сред данните, които могат да бъдат поискани от служителите на ЧЕЗ, са клиентски номер или ИТН на клиента, точен адрес, както и къде се намира електромерът.


На денонощната телефонна линия 0700 10 010 абонатите на дружеството могат да подават сигнали за възникнали аварии по всяко време на денонощието. Сигналите за  аварии  до този момент на настоящия зимен сезон са намалели с над 50% в сравнение със същия период на предходния.


“С цел улесняване на клиентите ни сме предвидили създаването на система за автоматични съобщения при по-мащабни аварии, които да дават необходимата информация при набиране на телефонната ни линия”, допълни Димчо Станев.


Освен по телефона, клиентите могат да се свържат със служителите на ЧЕЗ на имейл адреса zaklienta@cez.bg, както и в  център за обслужване на клиенти на компанията.