„Откраднах телефон, за да го продам и да дам парите на двама възрастни болни хора." Това каза пред „Всеки ден" Радослав Стоянов, известен като Радо Прашката от „Биг Брадър". Същински Робин Худ! Той беше арестуван преди 2 дни, след като задигна джиесема на 22-годишна студентка.


„Познавам едно възрастно и много болно семейство. Жената е на 62 години, а мъжът - на 73. Имат множествена склероза. Помолиха ме за 2000 лева за лекарства", разказа Прашката. „Като публична личност отидох в „Пирогов", за да питам дали ще ми дадат лекарствата, но ми казаха, че трябва да се платят. Тогава се взех в ръце, събрах 1700 лева, но не ми достигнаха още 300. Затова реших, че ще открадна", обясни брадърът.


Той видял случайно в един автобус момиче - въпросната 22-годишна студентка. Слязъл на нейната спирка и тръгнал след нея. На метри от спирката момичето извадило телефона си. Тогава Радо го издърпал от ръцете й. То обаче му казало „Радославе, върни ми телефона или поне картата." Прашката разбрал, че жертвата му го е познала. Въпреки това обаче не й върнал телефона, а избягал. Като се прибрал вкъщи, извадил картата и я занесъл в офис на мобилния оператор с идеята, че ще я върнат на студентката. „Самия телефон дадох в заложна къща срещу 300 лева", обясни Радо. След няколко дни бил арестуван.


„Аз повече няма да правя така. Даже и когато откраднах телефона, мислех след време да купя нов на момичето или да му върна парите. Не съм имал нищо лошо предвид", зарича се Прашката. Полицаите му казали, че най-вероятно ще го осъдят до 3 години условно, а при следващо провинение ще влезе в затвора, пише Всеки ден.