Златомир Иванов – Баретата се е занимавал с отварянето на бинго зали и със застраховане. Това каза един от бившите шефове на баретите полк. Филко Славов пред БТВ. Той беше начело на системата до началото на 2003 г. В част от това време премиерът Бойко Борисов беше главен секретар на МВР.

Златомир Иванов е въртял бинго, в началото на прехода, когато той и много други барети бяха освободени от държавната система за борба с тероризма.

Всички тези хора бяха подбирани и обучавани по специален начин, но в годините на прехода ги оставихме на улицата и някои от тях дори започнаха да мразят държавата, така не се прави, каза Славов. Според него е било огромна грешка, че държавата след това не се е заинтересувала от съдбата им.

Когато аз бях начело на отряда, сме ги канили на наши събирания, празници и ги поканихме, и се чувстваха част от поделението, каза Славов. Тогава тези хора се чувствали съпричастни към делата на държавата и така са били под контрол от другите барети.

Златомир Иванов тогава не се занимаваше с наркотици, иначе вратата за него на тези събирания, щеше да бъде затворена, каза Славов.

"За да помогнем на изхвърлените барети с г-н Борисов, когато беше главен секретар, организирахме обучения и ги насочихме към поделенията на други служби. Барета не можеш да бъдеш до пенсия, те да бъдат подготвени и на 30-35 години да им се отвори вратата за друга служба, за да се пенсионират спокойно", каза още Славов.