Служители на ГДБОП – СБОП – Велико Търново и СБОП - Плевен, съвместно с колегите им от Районното управление в града, задържаха мъж и жена за притежание на наркотични вещества. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. При проверка на лек автомобил „Фолксваген голф”, управляван от В.В. на 36 години от Етрополе, криминално регистриран за кражба, изнасилване, средна телесна повреда и управление на моторно превозно средство в едногодишен срок на лишаване от СУМПС, е установено, че водачът шофира след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин докато е в срок на изтърпяване на наказание лишаване от право да управлява МПС (наказан е по административен ред). Заедно с него пътувала и 22-годишната М.П. от Свищов, криминално проявена за държане на наркотични вещества и управление на МПС в срока на административно наказание лишаване от правоуправление.


В хода на разследването е претърсен имот в Плевен, където антимафиотите открили около тегло 14 гр. Амфетамин под формата на бучка, както и електронна везна.


Двамата са задържани за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 и чл. 343, ал. 3 от НК, под наблюдението на Районната прокуратура – Велико Търново.


Работата по разследването продължава.