Две деца са загинали при пожар в тетевенското село Гложене снощи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера един час преди полунощ на телефон 112 бил подаден сигнал, че гори лятна кухня в село Гложене, община Тетевен. Минути по-късно на посочения адрес пристигнали два пожарни екипа от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Тетевен.

Незабавно са предприети всички необходими действия за погасяване на огъня. При влизане в горящата сграда пожарникарите открили телата на две деца – момиченца на две години. По-късно лекари установили, че те са починали от задушаване от продуктите на горене.

Вероятната причина за пожара е неправилно използване на отоплителен уред на твърдо гориво. Огънят е унищожил напълно 60 кв. м покривна конструкция и мебели. По случая работи Районно управление „Полиция-Тетевен.

Семейството на двете загинали в пожар деца в село Гложене е живяло на квартира, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР – Ловеч Искрена Петрова. Децата са се намирали в лятната кухня, а майката - в къщата. Тя периодично е ходила да ги наглежда. При едно от отиванията тя вижда, че те са се задушили.

Бащата и хазяинът, който същия ден се е бил прибрал от София, също са били в къщата. Предстои да бъде извършен оглед на стаите, където е възникнал пожарът. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причинена смърт по непредпазливост.