Въпреки че няколко пъти е хващан да шофира, след като свидетелството му за правоуправление е на „трупчета" и срещу него има образувано съдебно дело за това престъпление за системно шофиране без книжка - от февруари до септември 2012 г., въпреки че изтърпявал такова наказание /с отнета книжка/, спокойно е карал возилото си.


Любопитното е, че А. Бербатов е видян от полицаите зад волана на колата си, но никой не се е „сетил" да му състави констативен протокол за новото нарушение. Повече от логичен е изводът, че това е поредният чадър, който отваря полицията над Малкия Бербо?!


Aкт на А. Бербатов за това закононарушение не е съставен. Въпросът е защо пристигналите двама полицаи не са си свършили работата и не са санкционирали Асен и така са прикрили поредното му закононарушение.


Поканен за коментар на „чадъра", директорът на ОД на МВР - Благоевград комисар Георги Костов заяви:


"Не е съставен акт на лицето за шофиране без книжка. Сега няма как да реагираме, защото констативен протокол се съставя на момента. Случва се служители, които са на подчинение в София, както е с БОП, да не ни уведомят за акциите си, за да извършим и ние проверка по наша линия".


Припомняме, че по време на тази акция майката на Асен - Маргарита, и съпругата му Димитринка нападнаха журналистката на в. „Струма" Бетина Апостолова за това, че снимала, за да изпълни служебните си задължения.