Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова шефовете на партиите да заявят ясно дали са за прекратяване договорите с трите  ЕРП-та.

Всички, включително премиерът Бойко Борисов, икономическият и финансовият министри, трябва да заявят ясно дали искат връщането на енергото в държавни ръце и регулиране на цените на тока, така че да бъдат близки до производствените и да са съобразени с покупателната способност на българина, заяви Сидеров на пресконференция днес. Той каза, че по време на срещата си с президента в сряда ще поиска и неговата позиция по този въпрос.

Монополистите трябва да бъдат изгонени от България, посочи лидерът на "Атака". Той каза, че договорите са сключени по време на правителството на Симеон Сакскобугготски и затова е шокиран от изявленията на представители на партията на Меглена Кунева, които се солидализират с протестиращите, след като самата Кунева е била министър в кабинета "Сакскобургготски". Сидеров коментира и позицията на БСП и каза, че правителството на Сергей Станишев не е направило нищо за прекратяването на тези договори. БСП се "атакизира" и копира тези на "Атака", заяви Сидеров и припомни, че социалистите искат и премахване на плоския данък, въведен именно при Тройната коалиция.

Не може лидерите на партии да се правят, че светът започва от вчера, отбеляза Волен Сидеров и настоя, ако те осъзнават грешките, допуснати по време на техните управления, да се научат да се извиняват. По думите му "Атака" е била последователна в позицията си и многократно е настоявала за прекратяване на договорите с ЕРП-та. Ако народът даде властта в ръцете на "Атака", прекратяването на тези договори ще е едно от първите неща, които ще направим, обеща той. Сидеров съобщи още, че "Атака" ще започне поредица от колективни искове срещу ЕРП-та.